Απρόσκλητος επισκέπτης με φόβο και πάθος..

Μια ιδιαίτερη ημέρα με πολλά συναισθήματα

Νωρίς νωρίς το πρωί ήρθε στο σπίτι ένας απρόσκλητος επισκέπτης.. Βεβαίως είχε και το δίκιο του. Πόσο θα με περιμένει. Πάνε τώρα δυο χρόνια. Ήταν στην παρέα των Δελφών και ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε. Σιγά μην μου ζητούσε και την άδεια. Είδε πως εγώ δεν τολμώ, τόλμησε εκείνος. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς αυτή η τετ α τετ συνάντηση μάλλον θα αργούσε πολύ. Και αυτό το καλοκαίρι έτσι θα περνούσε. Εγώ να μην τολμώ να πάω και εκείνος να με περιμένει. Αδιαμφισβήτητα πάντως ως χαρακτήρας έχει πυγμή, θάρρος και δύναμη. Και εγώ αυτό το θαυμάζω πολύ και προσπαθώ να σταθώ στο ύψος μου.  

Ο Πανορμίτης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε.. Ούτε λάθη κάνει, ούτε φανφάρες λέει, ούτε συγχωρεί εύκολα, απαιτεί, διεκδικεί, φωνάζει και βάζει τα κακώς κείμενα και τις αδικίες στη θέση τους, γιατί απλά αυτός μπορεί. Εξάλλου τα μορφικά στοιχεία της εικόνας του, δηλώνουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα και τις προθέσεις του. Εγώ πάντως στο ύψος μου. Έπειτα απο πολύωρο σοκ και δάκρυα, επανήλθα και του χαμογέλασα!  Βεβαίως δεν τόλμησα να ρωτήσω πώς και γιατί. Πανορμίτης είναι αυτός ό,τι θέλει κάνει.Του κράτησα το χέρι και τον άφησα να με συντροφεύει. Εξάλλου γιαυτό ήρθε απρόσκλητος επισκέπτης.  

Αναζητώντας έμπνευση στο youtube για να γράψω, έπεσα πάνω στην ελληνική ταινία Με Φόβο και Πάθος, που γυρίστηκε το 1972 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Νίκου Φώσκολου, από τη Φίνος Φιλμ. Πρωταγωνιστές ο Νίκος Κούρκουλος, η Ελένη Ερήμου, ο Μάνος Κατράκης και ο Γιώργος Μούτσιος. 

Η υπόθεση αφορά έναν ανακριτή, ο οποίος ανακαλύπτει ότι έχει οδηγήσει μάλλον άδικα την παλιά του αγάπη στη φυλακή, για το φόνο του συζύγου της. Με τη βοήθεια ενός τύπου αποφασίζει να ερευνήσει ξανά την υπόθεση, για να ανακαλύψει ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη πλεκτάνη από τον αδελφό της κοπέλας, για να αρπάξει την οικογενειακή περιουσία.

Απρόσκλητος επισκέφθηκε και ο Κούρκουλος το κελί της Ερήμου για να της μιλήσει και να την προστατέψει αλλά εκείνη δεν του χαμογέλασε. Μεγάλα πάθη, μεγάλοι φόβοι, μεγάλοι έρωτες.. Μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος. Μαγεύτηκα με την μελωδία. 


© Αγγελική Γ.Πιτσόλη

Γυναίκα, Αριστούχος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιστήμονας Επικοινωνίας, Ιδιωτικής Ασφάλισης και Πολιτισμού

1 Ιουνίου 2022