Συνάντηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών με τη ΓΓΙΦ κ. Γούλα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών με τη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων κ. Καλυψώς Γούλα.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση πολιτικών για την ισότητα των φύλων σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κύρια θέματα την ίση μεταχείριση, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, την ανάγκη αύξησης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και την ανάγκης περαιτέρω βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών κ. Μίκα Ιωαννιδου, η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων και καθηγήτρια του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών κ. Μαρία Λατσού, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και μέλος της δημοτικής επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αθηνών κ Δέσποινα Λογιάδου, η καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εκπρόσωπος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος κ Μαρία Γκράτσια, η σύμβουλος περιφέρειας Αττικής υπεύθυνη για θέματα εθελοντισμού κ Τζένη Μπαρμπαγιάννη και εκπρόσωπος των γυναικών Μάνης και η Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων- ΧΕΝ Ελλάδος κ. Όλγα Γκίνη.

Η κ. Αγγελική Πιτσόλη Διευθύντρια Ισότητας των Φύλων του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μέλος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, έδωσε το παρόν και παρουσίασε τη δράση του ομίλου για την ενίσχυση της γυναίκας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο και για την ενδυνάμωση της κατά της βίας.